Bloc

Què fer si us trobeu un gos?-0
10/01/2017

Què fer si us trobeu un gos?

 

En primer lloc, assegureu-vos que el gos realment està perdut. Sembla molt lògic, però us en faríeu creus de la quantitat de vegades que es tracten com a “perduts”, gossos que han sortit “a fer una volta”.

La millor manera d’actuar és demanant a la gent de l’entorn on l’heu trobat, i una vegada descartada la possibilitat que el propietari estigui aprop, haureu de retenir-lo en un lloc segur perquè no s’escapi.

Us hi  heu d’apropar tranquil·lament, sense fer moviments bruscos i heu d’anar “parlant-li”. Si li oferiu aigua i una mica de menjar, és probable que es senti més segur. Amb una mica de paciència, aconseguireu que confiï en vosaltres i es deixi tocar.

Si no aconseguiu agafar-lo, el primer que heu de fer és avisar a la policia local, indicant on sou, i on heu trobat el gos.

Si és un gos dòcil i heu aconseguit agafar-lo, l’heu de portar al veterinari per tal de que li passi el lector de micro-xips (aquest servei no té cap cost). Si té micro-xip i està registrat a l’AIAC (Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia), es podrà contacta amb els propietaris. Aquesta és la raó per la qual sempre insisteixo als meus clients que han de tenir el gos ben identificat.

Si no té xip, podeu posar-vos en contacte amb alguna protectora, que us facilitarà la informació de què fer en cada cas. Si us el voleu quedar, el que legalment s’ha de fer és esperar 20 dies. Si passats 20 dies ningú el reclama i us hi heu encarinyat , tindreu un amic per sempre!

Espero que us sigui útil, en cas que us trobeu un gos.

Si teniu algun dubte deixa’ns un comentari.

Fins a la propera, Estefanía