Bloc

Que fer amb la fred!!!!!-0
25/01/2017

Que fer amb la fred!!!!!

Amb l’arribada d’aquesta onada de fred, des de VetSalut volem recordar-te la importància en aquesta època de l’any, de tenir especial cura dels nostres peluts.

Els que estan a casa, ben protegits

Els animals que viuen a l’interior d’una llar, solen estar a una temperatura agradable i el seu organisme s’adapta a la calefacció. Per això, aquests peluts necessiten un abric quan surten a fora. També és important tenir en compte que durant l’hivern surten menys i fan menys exercici, i per això necessiten menys energia en forma de calories. Per tant, encara que el nostre amic necessiti més aportació calòrica per regular la seva calor corporal, no és necessari donar-li més quantitat d’aliment. Hem d’estar controlant en tot moment el seu estat anímic i de salut.

Un dels riscs més grans de l’hivern per als gossos de casa, és que es poden engreixar i arribar al final de la temporada de fred amb obesitat. Després quan veniu a veure’ns, us renyem per l’excés de pes del vostre gos 😉 !  

Pels que passen la nit fora de casa.

Cal que, si el nostre amic dorm a l’exterior, tingui un habitacle especialment condicionat, i si pot ser aïllat. Existeixen casetes especials amb major protecció, però indiferentment de les condicions de les quals disposi, ha de ser impermeable.

A més, la base de la caseta haurà de ser de fusta i goma perquè aporti més calor a l’estada i l’aïlli de la humitat. D’aquesta manera, l’animal quedarà protegit del vent i de la fred. Cal netejar i assecar l’habitacle abans que arribi la nit, assegurant-nos que està en correctes condicions perquè el nostre pelut pugui passar la nit a gust.. Si li proporcionem un matalasset que no es mulli amb facilitat i el qual rentem habitualment, el nostre amic ens ho agrairà!

Cada raça, unes atencions

Els de mida petita, o de pèl curt, o els que no acumulen greix a la seva pell, tendeixen a passar més fred amb l’arribada de l’hivern ( chihuahuas, minipincher, etc)

El Boxer, el Dobermann o el Dálmata, encara que siguin de mida gran, com que tenen molt poc pelatge, també patiran les conseqüències de les baixes temperatures. Els que gaudeixen d’un pèl abundant i llarg, com el Pastor Alemany, estan més protegits de cara a l’hivern.

Compte amb l’edat

Els gossos de certa edat solen patir més les conseqüències de la fred, per contractures i problemes articulars, i perquè el seu metabolisme esta més alentit i no poden generar prou calor intern. Aquests animals, a més de precisar d’una cura molt específica de la seva salut, des de VetSalut sempre, sempre recomanem, que eviteu sortir durant les hores de més fred, i que si ho feu, tingueu en compte un bon abric 🙂

Ajudar als altres ens dona calor intern!!

Una altra cosa que vull que tots tingueu en compte, és que els animals de refugis, protectores i tots els animals sense sostre, en aquesta època de l’any, pateixen molta fred, Us animo a tots a fer donacions de mantes, matalassos, abrics antics, i tot el que pugui ajudar als que més ho necessiten per passar aquests dies freds i durs.

Atenció amb els gats del carrer i els cotxes!!

Us ho dic com a consell, pel bé dels gats i del vostre cotxe.

Penseu que molts gats del carrer morts de fred a la nit, busquen un refugi o llocs més calents, i els motors dels cotxes són un lloc que els hi encanta! ( jo mateixa vaig tenir una experiència en aquest sentit). Doncs si invertiu un moment del vostre temps al matí, i feu soroll al capot abans de posar el cotxe en marxa, fareu un bé als animalons i a vosaltres! =)

Com sempre, us envio una abraçada i fins a la propera

Estefanía