Bloc

Puces i paparres-0
20/03/2019

Puces i paparres

Ara que torna el bon temps és molt important tenir 4 idees clares

Prevenció de puces i paparres
  • Les puces i les paparres són paràsits externs que provoquen molèstia i transmeten malalties als gossos i gats

  • Es pot prevenir de forma fàcil  amb la utilització de productes segurs, fàcils d’administrar i molt efectius.

  • Es facil la prevenció, pero no tant el control una vegada tenim els animals infectats.

  • La prescripció antiparasitària SEMPRE ho ha de fer un veterinari.

Puces

Les puces són insectes que viuen al nostre voltant.

Degut al seu cicle de vida ( les puces posen els ous al terra, no sobre el gos o el gat)  es dificil l’eliminació i futur control. Per això es tant important prevenir!!!

És molt imprescindible saber també, que les puces tenen un paper important en la transmissió d’alguns tipus de paràsits intestinals com les tenias en animals i en persones i malalties bacterianes com la mycoplasmosis en els gats.

Les puces prefereixen calor i humitat, per tant les manifestacions seran importants al principi i final de l’estiu. Tot i això s’ha de tenir present que és un paràsit amb el que ens hi barallarem tot l’any.

 

Paparres

Les paparres no són insectes però estan relacionades amb les aranyes i àcars. Hi ha moltes espècies diferents de paparres però poques són problemàtiques als animals de companyia, bàsicament tres.

Tot i que les picades de paparra són doloroses i irritants, no son tant pruriginoses i  el problema principal és la gran quantitat de malalties que poden transmetre als gossos i a les persones. Aquestes malalties són greus i moltes vegades poden generar la mort de l’animal si no es diagnostiquen a temps.

Les paparres son paràsits estacionals, i la seva incidència és molt alta durant els mesos de temperatures mitges, per tant la primavera i finals d’estiu o principis de tardor és quan tenim mes problemes.

Com puc prevenir

Hi han molt productes, segurs, efectius i fàcils d’administrar tant a gos com a gat. Hi ha productes per prendre per via oral, esprais, solucions spot-on, collars, etc.

Escollir el millor  producte o la combinació és una feina que recau sobre el veterinari, la elecció es fa per cada animal, el seu estil de vida, dinàmiques indoor/outdoors, etc. Recordeu que les formules magiques per tots el animals igual, no només no funcionan adequadament, sino que poden generar problemes! Hem d’acudir sempre a un profesional.  

Com sempre estarem encantats que ens feu les preguntes que necessiteu!!

Fins el proper article, Estefania