Bloc

Gossos amb por als trons-0
13/04/2017

Gossos amb por als trons

Una pregunta molt recurrent en els meus pacients és la por als trons per part dels gossos. I ús  volia explicar que és una fòbia comuna. Es manifesta perquè s’amaga, gemega, borda, rasca,tremola.. entre altres actituds.

L’ansietat provocada pel tro és difícil de tractar però és important intentar-ho, perquè sol fer-se més pronunciada amb l’edat.

És important entendre que un gos amb por a les tempestes pot començar a mostrar ansietat molt abans que comenci a tronar. Tot i que no se sap concretament, es pensa que la caiguda de la pressió atmosfèrica podria ser la que comenci amb la reacció d’ansietat. ( ja sabem que els gossos són molts més sensibles que nosaltres als canvis)

 

Intentaré donar algunes pautes per aplicar si el vostre gos pateix de por als trons. Tot i que el millor és que parleu amb el vostre veterinari de confiança, o et posis en contacte amb nosaltres i t’ho explicarem.

 

Primer de tot:

La nostra forma d’actuar és molt important!

Ens mostrarem calmats i tranquils, per transmetre seguretat al nostre gos, penseu que el nostre estat emocional serveix de guia per ell.

 

Altra qüestió molt important, a més del nostre estat és la nostra reacció envers ells, i per tant

No el castiguis ni li facis masses carícies

En tractar aquesta fòbia és important no castigar el teu gos per estar ansiós ni acariciar massa perquè això pot multiplicar el problema.

Castigar al gos només farà que tingui més por i ansietat, ja que associarà el tro no només amb la por sinó també amb el càstig.

Tampoc és recomanable acariciar o tranquil·litzar-lo en excés, ja que això li ensenyarà que la seva conducta ansiosa resulta apropiada i agradable.

 

L’ambient

Una de les coses que podem fer és proporcionar-li un lloc segur on pugui anar durant la tempesta. ( les gàbies de transport, els llitets sota la taula poden ser útils)

Un lloc segur per protegir-se durant la tempesta ajuda a mitigar alguns signes d’ansietat.

Consulta al veterinari

Últimament hi ha nous tractaments per la por als sorolls, que no donen cap somnolència, i que tenen molt bona acceptació per part dels gossos.

Posa’t en contacte amb nosaltres, i t’explicarem tot dels nous tractaments per la por, o et posarem en contacte amb especialistes que t’ajudin a fer la vida familiar ( peluts i no peluts), molt millor =)
Fins a la següent, Estefania