Bloc

Época de espigas-0
10/06/2014

Época de espigas

A Vetsalut- Animalons hem decretat que comença l’època d’espigues!!! Això vol dir que comencem amb la campanya informativa! Volem que els nostres pacients no hi hagin de passar per aquesta experiència. I com sempre la prevenció és el més important!

Els passos que hem de seguir
L’aspecte més important serà constatar els primers símptomes en el cas que una espiga hagi superat les nostres precaucions, per la qual cosa estarem atents a les sacsejades del cap o quan l’inclina de manera exagerada a les molèsties en una extremitat o coixeses, als esternuts o secrecions nasals, irritació ocular, a ferides en qualsevol part del cos o a qualsevol altre signe que ens sembli d’importància. L’extracció precoç d’una espiga evitarà que apareguin amb posterioritat problemes molt més greus.

Si no veiem l’espiga o està massa profunda per aconseguir-la amb els nostres dits, haurem de portar immediatament al nostre animal a un veterinari perquè la hi extregui. Un cop al veterinari, és possible que sigui necessari immobilitzar l’animal amb anestèsia per fer més segura i menys dolorosa l’operació. Això sempre comporta un risc, però és perfectament assumible, ja que en rares ocasions l’anestèsia provoca brots al·lèrgics que puguin complicar la intervenció. Una vegada extreta l’espiga i recuperat el nostre animal de l’anestèsia, no requerirà cap cura especial, tret que el nostre veterinari indiqui el contrari. Aconsellem mantenir sempre l’oïda dels nostres amics neta de cera i brutícia. Amb una gasa i sèrum no requereix més de cinc minuts per setmana.

Quan passegem amb el nostre amic, haurem d’evitar aquelles zones que sapiguem que tinguin moltes plantes d’aquest tipus i en el cas d’ensopegar amb espigues, cosa inevitable en molts casos, haurem de revisar completament el nostre amic en acabar el passeig, fent especial atenció a les orelles, tant en la seva cara externa com la interna i als espais interdigitals; i en alguns casos un raspallat a fons. L’afaitat de la cara interna de les orelles i de les mans en els gossos de pèl llarg, també pot ajudar.

Per més dubtes que us sorgeixin sobre aquest o altre tema, us recordem que ens podeu trucar o escriure al telèfon 630 188 247 o a info@vetsalut.com.

Vetsalut Atenció integral veterinària a domicili.0 Comments


Envia el teu comentari

Vols dir la teva?

Leave a Reply