Bloc

El teu gos te pors al sorolls?-1
22/06/2016

El teu gos te pors al sorolls?

Cada animal és únic i respon de forma individual als diferents estímuls. Com es el teu gos?

Primers de tot es important entendre que la por és una resposta emocional adaptativa i  que es presenta en situacions que l’animal intueix com una possible amenaça.
Durant la revetlla de Sant Joan i en els dies previs, l’animal ha de conviure amb sorolls als que probablement no està acostumat i potser provoquen en ell comportaments característics de la por.

Per això has de tenir cura de portar-lo lligat amb seguretat quan surtis a passejar i si el teu gos esta al pati o terrassa,  molt de cura ja que poden arribar a saltar les tanques!!!!!. (Les protectores s’omplen l’endemà de la revetlla d’animals que han fugit presos del pànic i que no han sabut tornar a casa) 🙁

Doncs que pots fer??

Es molt important habilitar una zona segura.

Si el teu gos té por, podeu facilitar-li una zona segura a casa que l’ajudi a sentir-se més tranquil.
Una possible zona segura serà qualsevol lloc còmode que el mantingui el més allunyat possible del soroll. Si has notat que el teu gos s’amaga de forma natural a sota el llit, a la banyera o a una habitació més interior, per exemple, col·loca allà el seu llit i els estris per menjar i beure.
Tanqueu bé les finestres i abaixeu les persianes per tal d’esmorteir el soroll que vingui del carrer.
Feromones: existeixen al mercat pastilles, collars o difusors de feromones relaxants indicades en cas de por i fòbies que el podrien ajudar.

També hi ha fàrmacs especifics amb molts bons resultats. Ara tenim uno de bonissim que ha sortit nou 😉

En conjunt, tot funcionarà molt millor si positives la zona abans de la Revetlla, és a dir, si procures que el teu gos  ja ho tingui assimilat com a refugi agradable durant els dies previs.

Com ja t’he dit, la por és una resposta emocional natural i inclús necessària. Però, si la reacció de por és exagerada o desproporcionada a l’estímul que la provoca, llavors parlem de fòbia. I les fòbies ja no són ni adaptatives ni afavoreixen la supervivència, i molt al contrari, dificulten la vida i  suposen un problema. Si creus que el teu gos pot tenir alguna fòbia consulta amb VetSalut que et derivarem als millors especialistes.

Esperem tinguin una bona revetlla tots!

i fins a la propera!!!!

Estefanía, directora de VetSalut