Bloc

CAMPANYA CONTRA LA LEISHMANIA,-0
CAMPANYA CONTRA LA LEISHMANIA,-1
13/11/2017

CAMPANYA CONTRA LA LEISHMANIA,

Tenim una novetat:, desde fa uns mesos, disposem de la “Nova vacuna recombinant LETIFEND contra la leishmania”.

 

Quà és i com actua?

 

Reforç del sistema immunològic

L’avanç de la leishmania en gossos, depèn principalment de l’eficàcia de la resposta immunològica, és a dir, que tindrem gossos exposats al paràsit i que no presentaran la malaltia. Aquesta vacuna va encaminada a reforçar aquest sistema immunològic.

 

El desenvolupament d’una vacuna eficaç i segura contra la leishmaniosi canina és un dels punts clau per al control de la malaltia.

 

És important per mi, aclarir que la vacuna de la leishmania canina, NO protegeix al 100% del contagi de la malaltia, però SÍ que ens ajuda a fer fort el sistema immunològic del gos perquè, si es contagia de la malaltia després de la vacunació, no pateixi els gravíssims signes clínics, o que els signes clínics siguin tan lleus com sigui possible perquè puguem lluitar contra ells.

 

Un altre dels grans beneficis de la vacunació, és que els gossos vacunats-infectats, presenten una menor probabilitat de propagar la infecció, en tenir una menor quantitat de paràsits en el seu organisme. Sens dubte, és un benefici per a tots aquells animals que encara no s’han contagiat, perquè suposa menys quantitat de leishmànies en el medi ambient.

 

Ràpida efectivitat!

 

Segons els estudis de laboratori i de camp realitzats per Laboratoris Leti, a partir dels 28 dies post-vacunació, els gossos presenten un 72% de protecció (eficàcia) enfront la malaltia, que serà el percentatge de prevenció més alt que ens proporcioni aquesta vacuna.

 

Un altre gran avantatge, segons el laboratori, és la gran seguretat que ens ofereix: No provoca reaccions adverses greus en els nostres gossos. L’únic efecte advers observat en els estudis laboratorials i de camp, va ser la picor local en el punt d’inoculació, immediatament després de la vacunació, durant menys de 4 hores, que va remetre de forma espontània.

 

Vull vacunar el meu gos, ¿Quin procés seguirem?

A la veterinària, realitzarem una revisió del gos, i si es troba en perfecte estat de salut, prendrem una mostra de sang, farem un test ràpid de leishmania canina, i si el resultat és negatiu, farem la vacuna. Amb una sola dosi anual. =)

 

Si tens algun dubte, truca’ns al 630188247 o escriu-nos a info@vetsalut.com