Bloc

3 de cada 5 gats tenen sobrepès-0
29/04/2016

3 de cada 5 gats tenen sobrepès

Segur que el que tingui un gat a casa amb sobrepès, sap que no és un problema senzill de solucionar.

Des de VetSalut, sempre intentem conscienciar a la gent de la importància d’un pes correcte.

Hi ha un llistat de malalties que estan associades al sobrepès. Entre les més destacables trobem l’augment del risc de malalties osteo-articulars, major incidència de problemes cardíacs, major incidència de problemes de uròlits ( pedres a la bufeta), o problemes metabòlics com la diabetis.

Crec que ha quedat clar que no volem que els gats pateixis de sobrepès…doncs anem per feina:

Una de les coses més importants és triar el pinso més adequat per a ells, segons siguin gats indoor o outdoor, segons la seva edat, l’exercici físic que realitzin, i segons estiguin o no esterilitzats.

El millor, és demanar consell al teu veterinari de capçalera, doncs serà qui millor us dirà l’aliment més adequat. També et pots comunicar amb nosaltres, que estarem encantats de assessorar-te.

Un secret…: existeixen bols anti-gula, que dificulten que el vostre gat pugui menjar molt de pressa, Al menjar més lentament,  donarà l’ oportunitat al cos de sentir més sacietat

Una altra cosa que has de fer és estimular l’exercici. Això és molt important.Podeu comprar un rascador, amb diferents pisos perquè el vostre gat hagi de pujar i baixar. Podeu fer joguines amb cartró o comprar joguines que estimulin al teu gat a aixecar-se del sofà 😉

I us donaré un últim consell: no els doneu extres, ni premis, ni xuxes. Això seria com començar una dieta i apuntar-nos al gimnàs, però al final del dia menjar-nos una caixa de donuts.

Fins a la propera 😉